Wat is ashwagandha ksm-66?

In de wereld van natuurlijke supplementen staat Ashwagandha KSM-66 steeds vaker in de schijnwerpers. Dit bijzondere kruid uit de traditionele Indiase geneeskunde biedt verschillende voordelen voor de gezondheid. Maar wat is Ashwagandha KSM-66 precies, en waarom zou je het overwegen het supplement te gebruiken? 

Ashwagandha KSM-66 is, zoals de naam al doet vermoeden, afkomstig van de Ashwagandha plant. Ashwagandha is een plant uit de nachtschadefamilie, waarvan vooral de wortels worden gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde, een eeuwenoude Indiase gezondheidsleer. De term KSM-66 refereert aan een specifiek extract van Ashwagandha. Het wordt ook wel een full-spectrum extract genoemd. 

Hoe wordt het gemaakt?

Het product wordt ontwikkeld via een proces dat de werkzame stoffen van de plant behoudt, waardoor het bijzonder krachtig is. Dit wordt gedaan met behulp van een uniek eigen extractieproces, zonder gebruik van alcohol of enig ander chemisch oplosmiddel. KSM-66 gebruikt alleen de wortels van de Ashwagandha plant, niet de bladeren en is in lijn met de traditionele Ayurvedische praktijken en het moderne wetenschappelijk bewijs.

Het extractieproces houdt in dat de Ashwagandha-wortels voorbehandeld worden met melk, daarom bevat het melkbestanddelen. Het voorbehandelingsproces is belangrijk voor de retentie van zowel hydrofiele als lipofiele componenten van de ruwe wortel. Een veganistische en melkvrije versie van KSM-66 is ook beschikbaar voor consumenten die dat prefereren.

Werking

Ashwagandha KSM-66 staat bekend om zijn adaptogene eigenschappen. Adaptogenen werken op een niet-specifieke manier, wat betekent dat ze helpen een breed scala aan stressoren te bestrijden, of het nu fysieke, chemische of biologische stress is. Door het KSM-66 extract te nemen wordt het cortisolniveau verlaagt, het stresshormoon dat door ons lichaam wordt aangemaakt. Hierdoor helpt het supplement het lichaam weer in een staat van homeostase (evenwicht) te brengen, of dat nu door het verhogen van de energie is wanneer het lichaam uitgeput is, of door het kalmeren van het lichaam wanneer het te opgewonden is.  

Voordelen

Wetenschappelijk onderzoek heeft een reeks voordelen van Ashwagandha KSM-66 aan het licht gebracht. In een uitgevoerd onderzoek, inclusief placebo-gecontroleerde klinische proeven, is er bewijs te vinden dat KSM-66 Ashwagandha de volgende voordelen heeft: stress vermindert. Daarnaast verbetert het de volgende aspecten: 

  • Stressvermindering
  • Verhogen Slaapkwaliteit
  • Beter geheugen & cognitie
  • Beter uithoudingsvermogen
  • Verhoogd Spierkracht
  • Betere Immuunfunctie
  • Verhoogd libido

Bijwerkingen

Ondanks de vele voordelen, zijn er ook enkele bijwerkingen verbonden aan het gebruik van Ashwagandha KSM-66. Deze kunnen variëren van milde maagklachten tot een verlaagd bloedsuikerniveau. Daarom is het belangrijk om vooraf met een zorgverlener te overleggen voordat je met dit supplement begint. Zeker bij hogere inname van het supplement is de kans ook groter dat bijwerkingen zich voordoen. 

Ashwagandha KSM-66 kopen

Als je overweegt om Ashwagandha KSM-66 te kopen, zorg er dan voor dat je een product kiest van een betrouwbare leverancier. Op deze website bieden we verschillende reviews aan waarop jij een weloverwogen besluit kunt maken. Bij Ashwaganda.nl raden wij tot nu toe het Ashwagandha product van Zapply aangezien het product is gecertificeerd volgens de GMP- en HACCP normen.