Wanneer moet je Ashwagandha innemen?

Wanneer je een dagelijkse dosis Ashwagandha inneemt kun je verschillende gezondheidseffecten ervaren. Maar om te beginnen kan soms intimiderend zijn. Welke dosis wil je nemen, hoe kun je het makkelijkst Ashwagandha consumeren en op welk moment van de dag dien je het middel te gebruiken? 

Lees in deze blog op welk moment van de dag het beste is om Ashwagandha te consumeren en wat het effect ervan is. 

Hoe Ashwagandha te consumeren

Er zijn verschillende manieren om het kruid te consumeren. Traditionele culturen in India gebruiken Ashwagandha al duizenden jaren en hebben het middel op verschillende manieren geconsumeerd. Bijvoorbeeld door de wortel of planten te vermalen tot een poeder en op de huid te smeren of dit te laten trekken in heet water om thee te maken. Beide manieren van gebruik kunnen resulteren in significante gezondheidsvoordelen voor het lichaam, maar Ashwagandha consumeren als supplement begint steeds populairder te worden. Door supplementen te gebruiken kun je het middel een stuk makkelijker doseren.   

Beste tijd om Ashwagandha te nemen

Wanneer het beste moment is om Ashwagandha te nemen hangt af van je wensen en voorkeuren. Wanneer je het middel met name wilt nemen vanwege de stressverlagende effecten kun je ervoor kiezen om Ashwagandha supplementen te nemen in de ochtend of het einde van de dag. Als je het kruid vroeg in de ochtend neemt helpt het om de dag te beginnen met een kalm gevoel en geest. Wanneer je de capsules aan het eind van de dag slikt helpt Ashwagandha je meer om tot rust te brengen voor het slapen gaan. 

Ashwagandha gebruiken na het eten

Bij voorkeur wordt het aangeraden om Ashwagandha supplementen te consumeren na een maaltijd, bijvoorbeeld na het ontbijt of avondeten. Het kruid kan namelijk lichte klachten geven aan de maag die vermindert wanneer je wat gegeten hebt. Daarnaast kan het helpen om Ashwagandha te consumeren samen met andere supplementen die je al gebruikt. Wanneer je al medicijnen gebruikt of een gevoelige maag of lever hebt is het belangrijk om medisch advies te vragen voordat je begint met dagelijks gebruik van Ashwagandha. Zo kun je bijwerkingen en risico’s mitigeren. 

Conclusie

Wanneer je Ashwagandha wilt nemen hangt volledig af van je persoonlijke voorkeur en wensen. Door het middel in de ochtend te nemen kun je genieten van bepaalde effecten vroeg op de dag. Als je het kruid in de avond neemt wordt je rustiger op het einde van de dag, wat de slaap kan helpen bevorderen. Het is aan te raden het middel te consumeren vlak na een maaltijd om bijwerkingen te beperken. 


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function jnews_encode_url() in /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php:222 Stack trace: #0 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php(366): JNews_Select_Share::get_select_share_data('facebook', false) #1 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php(65): JNews_Select_Share->build_social_button('facebook') #2 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): JNews_Select_Share->render_select_share('') #3 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #4 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #5 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/general-template.php(3066): do_action('wp_footer') #6 /home/custo in /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php on line 222