Waar komt Ashwagandha vandaan?

Ashwagandha kent een lange historie maar weet zich in korte weer in de schijnwerpers te brengen. Het kruid wordt steeds vaker gebruikt voor verschillende prestatie verbeterende en gezondheid stimulerende effecten op het lichaam. Ashwagandha is populair voor gebruik in sport maar ook voor mentaal welzijn. 

Lees in deze blog waar Ashwagandha precies vandaan komt en waarom het een interessante supplement kan zijn voor jou persoonlijk

De oorsprong van Ashwagandha

Het kruid is een plant dat op verschillende plekken in de wereld groeit en gebruikt wordt. In grote delen van India, Afrika en het Midden-Oosten groeit de plant in het wild. Met name in India kent de plant een rijke historie. Door delen van de wortels en bladeren te verbrijzelen tot poedervorm konden oude culturen Ashwagandha consumeren, met name voor medicinale doeleinden. Al duizenden jaren lang wordt het middel gebruikt in traditionele geneeskunde, met name in de Ayurvedische geneeskunde. Een alternatieve geneeskunde die berust op een Indiase variant op de humorenleer.

Onderzoek suggereert dat eerste gebruik van Ashwagandha tot 6000 jaar voor Christus. De naam komt van Sanskriet, een klassieke taal in India, en refereert aan de beruchte paardengeur die het kruid heeft. “Ashwa” betekent paard en traditionele geneeskundige geloofden dat het middel de gebruiker de kracht van een paard gaf.  

Traditioneel gebruik van Ashwagandha

Het gebruik van Ashwagandha in traditionele geneeskunde stamt vooral voort op de sterke werkingsmechanismen die het middel heeft op zowel het lichaam als de geest. Gebruikers ervaren namelijk een versterkt immuunsysteem waardoor het lichaam beter infecties kan bestrijden. Daarnaast verlaagt Ashwagandha het cortisolniveau in je lichaam waardoor je minder stress ervaart en kalmer wordt. Doordat je lichaam meer in balans komt, ga je ook beter slapen. In de traditionele geneeskunde wordt Ashwagandha op verschillende manieren geconsumeerd. Het middel kan tot een poeder gemalen worden en direct of in een thee gedronken worden. Ook was het gebruikelijk om de wortels te verbrijzelen en te mengen met water. Deze mix werd vervolgens op het lichaam gesmeerd om ontstekingen tegen te gaan. 

Zelf beginnen met Ashwagandha

Ben je geïnteresseerd in de historie van Ashwagandha en wil je zelf beginnen met het natuurlijke middel te gebruiken? Door dagelijks Ashwagandha supplementen te nemen kun je op een makkelijk manier de effecten van het kruid ervaren. Let wel op, wanneer je voor het eerst begint met het gebruiken van Ashwagandha is het altijd verstandig om eerst een zorgverlener te raadplegen. Zo weet je zeker dat het kruid goed in je dieet past. Wil je nu beginnen met Ashwagandha supplementen? Wij adviseren de supplementen van Zapply Ashwagandha. Een product met hoge kwaliteit, GMP-, HACCP- en HALAL-gecertificeerd en top service!


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function jnews_encode_url() in /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php:222 Stack trace: #0 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php(366): JNews_Select_Share::get_select_share_data('facebook', false) #1 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php(65): JNews_Select_Share->build_social_button('facebook') #2 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): JNews_Select_Share->render_select_share('') #3 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #4 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #5 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/general-template.php(3066): do_action('wp_footer') #6 /home/custo in /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php on line 222