Hoe vaak moet je Ashwaganda nemen?

Als je wilt beginnen met Ashwagandha te gebruiken is het goed om te weten hoe je direct kunt starten. Het kruid kun je op verschillende manieren consumeren en hoe je het middel ervaart kan afhangen van de dosis en de duur van gebruik. Lees hier hoe je Ashwagandha kunt gebruiken om de verschillende gezondheidsvoordelen te ervaren.  

Ashwagandha gebruik

Je kunt Ashwagandha op meerdere manieren gebruiken, bijvoorbeeld direct op de huid of door het te drinken in een thee. De populairste manier is door het kruid te slikken via supplementen. Deze zijn zeer makkelijk te gebruiken doordat het goed te doseren is. Je weet per supplement precies hoeveel je neemt en je bent geen tijd kwijt aan het bewerken van Ashwagandha. 

Hoe vaak en hoe lang moet je Ashwagandha consumeren?

Je kunt de eerste positieve effecten van Ashwagandha gebruik al merken na vier weken. Dat geld als je minimaal 250 tot 500 mg slikt per dag. Afhankelijk van het type werkingsmechanismen waar je op uit bent, kan het variëren hoe lang het duurt voordat je de effecten merkt. Verlaagde stressniveaus zijn merkbaar tussen de 4 en 8 weken, afhankelijk van je dagelijkse dosis (225 mg tegen 600 mg). Verbeterde spiergroei duurt wat langer, bij een dagelijkse dosis van 500 mg kan het tot wel 3 maanden duren voordat je significante resultaten ervaart. Daarnaast kan Ashwagandha ook infecties bestrijden. Wanneer je dagelijks supplementen slikt kun je al na 60 dagen een versterking van het immuunsysteem merken. Wanneer je verbeterde cognitieve functies wilt ervaren, dien je ook dagelijks Ashwagandha te consumeren. Met een dosis van 300 mg merk je na 8 weken mogelijk al een verbetering in geheugen en focus. 

Let op, Ashwagandha gebruik kan ook bijwerkingen hebben. Het is daarom aan te raden om een medisch expert of zorgverlener te raadplegen indien je voor het eerst wilt beginnen met dagelijkse consumptie van het middel. Met name als je al bepaalde aandoeningen hebt, zoals maagklachten of leverproblemen, of als je al medicijnen gebruikt. Ook kun je bij gebruik een lagere dosis nemen om te verkennen hoe het kruid werkt op jou lichaam. 

Direct beginnen met Ashwagandha

Ben je geïnteresseerd om Ashwagandha aan je dieet toe te voegen? Je kunt makkelijk en snel beginnen met het kruid door dagelijks supplementen te slikken. Er zijn verschillende opties beschikbaar in de markt, bekijk de meest interessante en voordeligste Ashwagandha producten op onze review pagina. 


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function jnews_encode_url() in /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php:222 Stack trace: #0 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php(366): JNews_Select_Share::get_select_share_data('facebook', false) #1 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php(65): JNews_Select_Share->build_social_button('facebook') #2 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): JNews_Select_Share->render_select_share('') #3 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #4 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #5 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/general-template.php(3066): do_action('wp_footer') #6 /home/custo in /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php on line 222