Hoe oud moet je zijn om Ashwagandha te kunnen kopen?

Wil je beginnen aan Ashwagandha? Dan ben je bij ashwaganda.nl aan het juiste adres! Hier helpen we je verder met alles omtrent Ashwagandha. Hoe je het kunt gebruiken, waarvoor je het kunt gebruiken en hoe je kunt beginnen met supplementen van het extract. Het is belangrijk om met de juiste informatie aan de slag te gaan en jouw Ashwagandha inname aan te passen aan je persoonlijke wensen en voorkeuren. Voor meer informatie kijk vooral naar onze andere blogs en product reviews om een beter beeld te krijgen van hoe je met Ashwagandha kunt beginnen en welke supplementen het best bij jou passen. 

Vandaag zoomen we in op Ashwagandha en mogelijke leeftijdsrestricties en adviezen voor zowel jonge als oudere gebruikers.  

Ashwagandha gebruik voor jong volwassenen

Ashwagandha wordt traditioneel gebruikt als poeder. Deze poeder wordt gemaakt door de bladeren en wortels van de plant te vermalen. Het middel wordt voornamelijk gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde in gemeenschappen in India. Tegenwoordig is het steeds populairder om het kruid te slikken als supplement. Maar kun je als jongvolwassene veilig Ashwagandha gebruiken en waar dien je op te letten? 

Als je jong bent is je brein nog aan het vormen en is het daarom van extra belang om geen schadelijke stoffen te consumeren die de groei van je hersenen kunnen aantasten. Voorlopig is er nog relatief weinig onderzoek beschikbaar dat inzicht geeft op de impact van Ashwagandha en jong volwassenen. Hierdoor kunnen er nog geen sterke conclusies getrokken worden over mogelijke schade aan jonge gebruikers. Ander onderzoek suggereert dat Ashwagandha juist positief kan werken op kinderen en kan helpen voor de groei. 

Er is geen leeftijdslimiet voor het gebruiken van het middel, desondanks is het altijd verstandig om voorzichtig te werk te gaan. In het geval je het supplement wilt toevoegen aan je dieet als jongvolwassene of je overweegt het voor je kinderen, is het daarom altijd verstandig om expert advies aan te vragen. 

Ashwagandha gebruik op leeftijd

Het kruid kan verschillende gezondheidseffecten hebben die met name interessant kunnen zijn voor oudere mensen. Als je ouder wordt kan je gezondheid en energieniveau soms achteruitgaan. Ook je hormoonspiegel begint te veranderen. Zo kunnen testosteronniveaus in mannen flink zakken. Door dagelijks en voor een langere tijd (>2 maanden) Ashwagandha supplementen te slikken kun je als gebruiker significant hogere testo waardes meten. Uit onderzoek blijkt dat gebruikers na een paar maanden al 15% meer testosteron in hun bloed hebben. Dit helpt je libido te verhogen, wat met name met oudere mannen of vrouwen een probleem kan zijn. Daarnaast zorgen lagere testo niveaus ervoor dat je spiergroei afneemt,


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function jnews_encode_url() in /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php:222 Stack trace: #0 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php(366): JNews_Select_Share::get_select_share_data('facebook', false) #1 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php(65): JNews_Select_Share->build_social_button('facebook') #2 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): JNews_Select_Share->render_select_share('') #3 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #4 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #5 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/general-template.php(3066): do_action('wp_footer') #6 /home/custo in /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php on line 222