Hoe moet je Ashwagandha innemen?

Wellicht wil je beginnen met de dagelijkse consumptie van Ashwagandha, maar hoe begin je ermee? Je kan het middel drinken maar het is tegenwoordig ook steeds gebruikelijker om Ashwagandha te slikken als supplement. Daarnaast kan het effect van het kruid sterk variëren aan de hand van de dosis die je neemt. 

Lees in deze blog hoe je het middel kunt innemen en beste kunt doseren zodat je goed voorbereid aan de slag kunt met het gebruik van Ashwagandha.  

Verschillende manieren om Ashwagandha te gebruiken

Er zijn verschillende manieren om Ashwagandha te consumeren. Zo kun je het middel op de huid plaatsen of zelfs drinken in de vorm van een thee. Het kruid wordt al duizenden jaren gebruikt en we zien dat over de tijd ook is veranderd hoe Ashwagandha wordt geconsumeerd. In onze moderne maatschappij zien we dat het steeds gebruikelijker wordt om supplementen te nemen, maar hoe verhoudt dat zich tot meer traditioneel gebruik?

Hieronder kun je verschillende voorbeelden vinden voor Ashwagandha gebruik:

Plaatsing op de huid

Ashwagandha kan verbrijzeld worden tot poedervorm en gemengd worden met water om een smeersel te vormen. Deze kun je gemakkelijk toedienen op de huid en op delen van het lichaam waar je last van een ontsteking hebt. Gebruik van Ashwagandha op de huid wordt in traditionele culturen in India al voor duizenden jaren uitgevoerd. Andere effecten van Ashwagandha op de huid zijn niet bekend. 

Drinken in een thee

Naast plaatsing op de huid is het ook gebruikelijk geweest in oude culturen in India om Ashwagandha te drinken. Dit kun je doen door de wortels van de plant te vermalen tot een poeder en te laten trekken in heet water. Het nadeel is dat doseren soms lastig kan zijn. 

Consumeren als supplement

Een populaire manier is om Ashwagandha te consumeren als een supplement. Dit vergemakkelijkt het gebruik en hierdoor kun je goed doseren waardoor het met name interessant is als je Ashwagandha voor langere tijd wilt consumeren en een constante dosis dagelijks wilt gebruiken. Daarnaast zijn deze supplementen makkelijk mee te nemen en hoef je je verder geen zorgen te maken om het een en ander te bereiden.

Doseren van Ashwagandha

Doseren van je Ashwagandha inname is het makkelijkst in de vorm van een supplement. Als voorbeeld, de supplementen van Zapply hebben in totaal 60 capsules per product met elk een dosis van 500 mg. Door elke dag een pil te slikken houd je je exact aan de dosis van 500 mg en kun je precies monitoren wat de invloed ervan is op je lichaam. Indien nodig kun je aanpassingen maken in de dosis door bijvoorbeeld meer pillen te slikken, of de inname uit te spreiden over een langere tijd. Supplementen zijn daarmee een stuk makkelijker voor dagelijks gebruik dan wanneer je Ashwagandha wilt consumeren als drank of direct wilt eten in poedervorm. 

Duur hangt af van dosis

Afhankelijk van je dosering kan het langer of korter duren voordat je de effecten van Ashwagandha kunt merken. Uit onderzoek blijkt dat een hoge dosis van 1000 mg ervoor kan zorgen dat je sommige positieve effecten en gezondheidsvoordelen merkt na 42 dagen. Een kleinere dosis van 600 mg resulteert erin dat het langer kan duren voordat je de impact van Ashwagandha ervaart. Dan kan ik tot wel 60 dagen duren. 

Conclusie

Wil je dagelijks Ashwagandha consumeren? Dan is het het makkelijkst om supplementen te gebruiken. De pillen hebben een vaste dosis en kun je snel innemen. Hierdoor weet je precies hoeveel je neemt en kun je goed monitoren wat de invloed is van Ashwagandha en de betreffende dosis op jouw lichaam. Daarnaast biedt het ook flexibiliteit doordat je makkelijk de dosis kunt verhogen of verlagen. Dit kun je doen door meer supplementen per dag te nemen of de inname te verspreiden over een langere periode. 

Let wel op; mocht je voor het eerst beginnen met Ashwagandha te gebruiken is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. Het is daarom verstandig om medisch advies te vragen van een expert of zorgverlener, zeker wanneer je al medicijnen slikt op last van bepaalde maag of lever aandoeningen. Zo kun je goed voorbereid aan de slag en mogelijke bijwerkingen mitigeren. 


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function jnews_encode_url() in /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php:222 Stack trace: #0 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php(366): JNews_Select_Share::get_select_share_data('facebook', false) #1 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php(65): JNews_Select_Share->build_social_button('facebook') #2 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): JNews_Select_Share->render_select_share('') #3 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #4 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #5 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/general-template.php(3066): do_action('wp_footer') #6 /home/custo in /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php on line 222