Hoe lang kun je Ashwaganda gebruiken?

Het is belangrijk om goed voorbereid aan de slag te gaan wanneer je wilt beginnen met Ashwagandha supplementen te gebruiken. Het middel kan significante gezondheidsvoordelen opleveren voor de gebruiker en kan je sportprestaties verbeteren. Echter, afhankelijk van hoe lang je het middel gebruikt, welke dosis je neemt en persoonlijke factoren kan het flink variëren of je als gebruiker mogelijke bijwerkingen ervaart.

Lees in onze blog van vandaag hoe lang je Ashwagandha veilig kunt gebruiken en op welke mogelijke bijwerkingen je extra aandacht moet nemen. 

Ashwagandha dagelijks gebruiken

De makkelijkste manier om Ashwagandha dagelijks te gebruiken in de vorm van supplementen. Deze capsules kun je elke dag slikken en besparen veel tijd. Je hoeft geen moeite te stoppen in de voorbereiding van het middel en je weet exact welke dosis je elke dag neemt. Hierdoor kun je goed monitoren hoe jouw lichaam reageert op de actieve stoffen in het extract. 

Voor hoe lang kun je Ashwagandha veilig gebruiken? 

Uit onderzoek blijkt dat dagelijks Ashwagandha gebruik tot een maand volledig veilig is en in de meeste gevallen geen negatieve bijwerkingen geeft aan de gebruiker. In sommige studies wordt zelfs geconcludeerd dat je Ashwagandha supplementen tot wel 3 maanden lang kunt nemen zonder enige gezondheidsrisico’s. Langer gebruik van Ashwagandha is in de meeste gevallen mogelijk volledig veilig, echter ontbreekt er nog te veel informatie. Meer langdurige onderzoeken met grote testgroepen zijn nodig om uitsluitsel te bieden over de gezondheid van lange termijn Ashwagandha gebruik (>3 maanden). 

De gezondheidseffecten bij langdurig en dagelijkse Ashwagandha inname

De meest significante gezondheidseffecten van Ashwagandha worden pas merkbaar na langdurig en dagelijks gebruik van het middel. De belangrijkste werkingen zijn als volgt: 

Verlaging van stress

Langdurig gebruik resulteert in een verlaging van cortisolniveaus in het lichaam waardoor je als gebruiker kalmer en rustiger voelt. Dit komt doordat cortisol het stresshormoon in het lichaam is. Doordat er minder van het hormoon in je bloedbaan circuleert, ervaar je ook minder stress. 

Verhoogde testosteron

Ook testo waardes kunnen stijgen bij dagelijks gebruik. Dit heeft verschillende voordelen waaronder een hoger libido en verbeterde spiergroei en spierherstel. Dit helpt je sportprestaties te verhogen en kan ook je seksleven met je partner een boost geven. 

Hogere energie en uithoudingsvermogen:

Je kunt meer energie krijgen van het middel waardoor je niet alleen lekkerder in je vel zit maar ook het maximale uit je training kunt halen. Ook kun je langer door wat erg prettig kan zijn voor de sportieve gebruiker. 

Verbeterd immuunsysteem

Ashwagandha is een natuurlijke ontstekingsremmer en helpt het immuunsysteem infecties te bestrijden. Wanneer je het kruid langere tijd gebruikt krijgt je lichaam een boost en ben je meer bestand tegen ziektes en infecties. 

Mogelijke bijwerkingen bij langdurige Ashwaganda consumptie

Het blijft belangrijk om te benoemen dat er bijwerking kan optreden en dat dit afhankelijk is van de dosis en persoonlijke factoren, waaronder je gezondheid, gewicht en dieet. Het is daarom aan te raden om goed voorbereid aan de slag te gaan en eventueel medisch advies te vragen bij een expert. Het middel staat erom bekend om in sommige gevallen maagklachten te geven of de gebruiker kan diarree krijgen en mogelijk braken. In zeer zeldzame gevallen is het voorgekomen dat de gebruiker problemen met zijn of haar lever kan krijgen. Mocht je voordat je begint met Ashwagandha al last hebben van een zwakke maag hebben of leverproblemen hebben is het van uitermate belang om eerst met een zorgverlener in gesprek te gaan om te kijken of het middel wel past in jouw dieet. 

De impact van Ashwagandha op emoties

Bij langdurig gebruik kan je emotie beïnvloed worden. Dit komt doordat Ashwagandha impact kan hebben op je adrenaline niveaus in het lichaam. Hierdoor kun je emotioneel wat afgevlakt worden en mogelijk als emotieloos ervaren worden. Onderzoek naar de impact op emotie is nog beperkt beschikbaar en meer onderzoek is nodig om meer uitsluitsel te geven omtrent de impact van Ashwagandha op je emoties. Wanneer je ervaart dat je emoties significant beïnvloed worden op een negatieve manier, kun je direct stoppen met het gebruik van het extract. Naar verwachting zullen binnen 2 weken je adrenaline niveaus weer op niveau zijn en komen je emoties weer terug. Er is voor zover geen indicatie dat er permanente impact is op de emoties.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function jnews_encode_url() in /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php:222 Stack trace: #0 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php(366): JNews_Select_Share::get_select_share_data('facebook', false) #1 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php(65): JNews_Select_Share->build_social_button('facebook') #2 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): JNews_Select_Share->render_select_share('') #3 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #4 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #5 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/general-template.php(3066): do_action('wp_footer') #6 /home/custo in /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php on line 222