De rijke Historie en Tradities van Ashwagandha

De Ashwagandha plant kent een rijke historie in geschiedenis van traditionele culturen in India. De bladeren en wortels van de plant worden al duizenden jaren gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde vanwege de vele gezondheidseffecten die gebruikers ervaren. Toen was het gebruik als thee of smeersel erg gebruikelijk, echter is dat tegenwoordig een stuk anders. Vandaag de dag is de consumptie van Ashwagandha als supplement een stuk populairder. 

Lees vandaag meer over de oorsprong van Ashwagandha en de traditionele gebruiksvormen ervan in de Ayurvedische geneeskunde. 

Gebruik van Ashwagandha in India

Op veel verschillende plekken in de wereld kun je de Ashwagandha plant vinden, waaronder in het Midden Oosten, Afrika en Azië. Maar met name in India kent het kruid een rijke historie en is het onderdeel van eeuwenoude tradities. Het middel werd op verschillende manieren geconsumeerd. Door de wortels en bladeren van de plant te vermalen tot een poeder kan het kruid vervolgens gebruikt worden voor consumptie. Een gebruiksvorm dat populair was onder de traditionele culturen is door het poeder te mengen met een beetje water waardoor een mengsel wordt gevormd. Deze kan vervolgens op de huid geplaatst worden, met name op wonden of spierontstekingen. Ashwagandha heeft namelijk een anti ontstekende werking. 

Door het poeder in heet water te laten trekken, krijg je een thee. Dit was een gebruikelijke manier om Ashwagandha te consumeren. Hierdoor kun je genieten van meer gezondheidseffecten die bij plaatsing op de huid niet mogelijk zijn. Het middel werd met name als thee gedronken vanwege de stressverlagende werking, dit komt doordat het kruid de aanmaak van cortisol in het lichaam afremt. Ook verhoogt het middel het energieniveau in het lichaam en kan het het immuunsysteem bevorderen.   

Het nemen van Ashwagandha supplementen steeds populairder

Tegenwoordig is de consumptie van Ashwagandha als thee of smeersel niet erg gebruikelijk. De meeste mensen slikken het kruid in de vorm van supplementen. De capsules zijn erg gemakkelijk in gebruik. De dosis staat namelijk vast, hierdoor weet je precies wat je in je lichaam stopt. Dit is anders dan bij een thee of smeersel. De sterkte van de thee kan flink verschillen, factoren zoals de duur van intrekken kunnen impact hebben op de werking. Daarnaast ben je bij supplementen ook geen tijd kwijt aan de voorbereiding ervan. Je kunt de capsules direct slikken samen met je andere supplementen of na je ontbijt of lunch. 


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function jnews_encode_url() in /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php:222 Stack trace: #0 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php(366): JNews_Select_Share::get_select_share_data('facebook', false) #1 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php(65): JNews_Select_Share->build_social_button('facebook') #2 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): JNews_Select_Share->render_select_share('') #3 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #4 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #5 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/general-template.php(3066): do_action('wp_footer') #6 /home/custo in /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php on line 222