Ashwagandha voor vrouwen

Wellicht hoor je het steeds vaker, een vriend of collega die Ashwagandha dagelijks gebruikt om de verschillende gezondheidsvoordelen en prestatie verbeterende effecten. In de sportwereld is het middel populair vanwege testosteron verhogende werking bij met name mannen, maar vrouwen kunnen ook een breed scala aan specifieke positieve effecten ervaren die het gebruik van Ashwagandha erg aantrekkelijk kunnen maken. Lees in deze blog de belangrijkste gezondheidseffecten die voor jou als vrouw van belang zijn. 

Voordelige effecten van Ashwagandha voor vrouwen 

Als vrouw kun je zeer prettige effecten ervaren wanneer je Ashwagandha dagelijks consumeert. Hoe snel je deze werkingen voelt, hangt af van onder andere de dosis en het gewicht. Lees hieronder een overzicht van de meest belangrijke effecten:

Menopauze symptomen reduceren

Het middel kan ook de symptomen bij de menopauze verminderen. Denk bijvoorbeeld aan fluctuaties in je humeur, opvliegers en nachtelijk zweten. De symptomen worden onderdrukt doordat Ashwagandha een balancerend effect heeft op het endocrien systeem. 

Verbeterde vruchtbaarheid

Onderzoek heeft laten zien dat de vruchtbaarheid van vrouwen kan verbeteren na consistente en dagelijkse consumptie van Ashwagandha. De verbeterde vruchtbaarheid komt voort uit een toename in de productie van bepaalde reproductieve hormonen. Er is ook een indicatie dat het kruid de kansen op een succesvolle zwangerschap verhoogt voor vrouwen die een In Vitro Fertilisatie (IVF) ondergaan.  

Verhoogd libido

Wanneer je een druk en stressvolle week hebt is het soms lastig om zin te maken voor een seksuele interactie met je partner. Ashwagandha kan helpen door je energieniveau te verhogen. Daarnaast kan ook je libido verbeteren waardoor je meer zin hebt om intiem te worden met je partner. Ook kan het de opwinding en het orgasme verbeteren. Dit komt doordat de productie van hormonen in het lichaam meer in balans wordt gebracht en de bloedtoevoer naar genitale gebieden wordt bevorderd.

Naast de bovengenoemde voordelen van Ashwagandha gebruik zijn er nog veel meer gezondheidsvoordelen voor zowel mannen als vrouwen, lees deze in onze andere blog over de gezondheidswerking van Ashwagandha. 

Mogelijke bijwerkingen Ashwagandha voor vrouwen

De verschillende positieve effecten maken Ashwagandha zeer aantrekkelijk. Echter, bij langdurig gebruik kun je ook bijwerkingen ervaren. Raadpleeg daarom altijd je zorgverlener wanneer je overweegt Ashwagandha toe te voegen aan je dagelijks dieet, helemaal als je al dagelijks een vorm van medicatie consumeert. Lees hier meer over verschillende risico’s voor zowel mannen als vrouwen. 

Voor vrouwen specifiek kunnen er bepaalde bijwerkingen optreden. Voorlopig onderzoek suggereert dat langdurig gebruik van Ashwagandha tijdens zwangerschap mogelijk impact kan hebben op de geboorte. Raadpleeg daarom altijd een arts, met name tijdens zwangerschap, en overweeg te stoppen met inname tot expert advies of onderzoek verbeterde inzichten geeft. Omtrent borstvoeding is nog te weinig informatie beschikbaar die wijzen op bijwerkingen voor de moeder of kind.  

Conclusie

Het dagelijks consumeren van Ashwagandha kan zeer aantrekkelijk zijn voor vrouwen. De verschillende gezondheidsvoordelen kunnen onder andere de menstruatie gebalanceerd maken en kan libido verhogend werken. Let wel altijd op mogelijke bijwerkingen en raadpleeg daarom een expert of zorgverlener. Wanneer je het kruid wilt toevoegen aan je dieet adviseren wij om de gecertificeerde, hoogwaardige en volledig natuurlijke voedingssupplementen van Zapply te overwegen.