Ashwagandha steeds populairder in de Verenigde Staten

Ashwagandha is populair aan het raken in de Verenigde Staten. Het krachtige kruid dat met name haar geschiedenis kent uit de Ayurvedische geneeskunde, waar het al duizenden jaren wordt gebruikt, is niet meer weg te denken uit het dieet van veel gebruikers. Maar wat is het middel precies? Ashwagandha is een natuurlijke kruid met ogenschijnlijke superkrachten volgens sommigen. Dankzij de unieke mix van stoffen in zijn bladeren en wortels, staat het bekend als een adaptogeen. Wat is Ashwagandha precies en waarom is het middel zo populair onder gebruikers in Amerika? 

Steeds meer mensen gebruiken Ashwagandha om de zenuwen te kalmeren, de bloeddruk te verlagen, moeheid tegen te gaan, lekker te slapen en het immuunsysteem een boost te geven. Maar let op: hoewel de verhalen lovend zijn, is het wetenschappelijk bewijs nog dun. Er zijn wel wat studies die veelbelovende positieve effecten laten zien, maar meer en groter onderzoek is nodig om volledig uitsluitsel te bieden. Desondanks, zijn de eerste resultaten veelbelovend en dat is ook terug te zien in de populariteit van het middel. 

Populariteit van Ashwganandha in Amerika

Dat het krachtige kruid populair is, is goed te zien uit de verkoopcijfers in de Verenigde Staten. In het Noord Amerikaanse land nam in 2020 de verkoop van het natuurlijke middel met ruim 50% toe tot bijna $200 miljoen. In 2021 is dit naar verwachting toegenomen met ruim 25% tot ongeveer $250 miljoen. De trend suggereert dat de groei en verkoop van Ashwagandha zal blijven toenemen, ook in andere landen, waaronder Nederland. 

Mogelijke bijwerkingen van Ashwagandha

Niet iedereen kan zomaar aan de ashwagandha. Sommige mensen krijgen last van hun maag of moeten vaker naar de wc. En als je een schildklierprobleem hebt, een auto-immuunziekte, hormoongevoelige prostaatkanker, zwanger bent, of een zwakke lever hebt, kun je het middel beter laten staan. Omdat het kruidje complex is en niet elke ashwagandha hetzelfde is, is het soms lastig om te weten wat je precies slikt. Praat dus altijd even met je dokter voordat je ermee begint, vooral als je al andere medicijnen neemt. 

Probeer ook een middel te kopen van een goede Ashwagandha verkoper, bekijk hiervoor onze Review Pagina die je verder helpt om een supplement te vinden die past bij jouw wensen en voorwaarden 


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function jnews_encode_url() in /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php:222 Stack trace: #0 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php(366): JNews_Select_Share::get_select_share_data('facebook', false) #1 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php(65): JNews_Select_Share->build_social_button('facebook') #2 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): JNews_Select_Share->render_select_share('') #3 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #4 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #5 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/general-template.php(3066): do_action('wp_footer') #6 /home/custo in /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php on line 222