Ashwagandha: Impact op Vitaliteit en Levensduur

Ashwagandha supplementen raken ontzettend populair in verband met de stressverlagende werking en de impact die het heeft op je testosteronniveaus. Echter worden sommige gezondheidseffecten minder belicht, waaronder de werking op de gezondheid en levensduur voor gebruikers. Voorlopige onderzoeken laten veelbelovende resultaten zien, wat ons erg enthousiast maakt! 

In onze blog van vandaag bekijken we onderzoeken omtrent Ashwagandha gebruik en het effect op je gezondheid en levensduur. 

Onderzoek omtrent Ashwagandha en levensduur

Het kruid is al eeuwenoud en wordt traditioneel gezien gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde. Hier is het met name populair voor de anti ontstekende werking. Door het de bladeren en wortels van de plant te vermalen tot de poeder werd het kruid gesmeerd op wonden of gedronken als thee om zo gebruikers te helpen. Tegenwoordig zien we veel mensen het middel gebruiken voor de kalmerende werking. Ook de verhoogde testosteronniveaus die je kunt ervaren na langdurig en dagelijks gebruik is een belangrijke reden om Ashwagandha te consumeren voor veel mensen. Echter, je  kunt mogelijk ook levensduur aan het rijtje toevoegen. Laten we een kijk nemen in verschillende studies die zijn uitgevoerd omtrent Ashwagandha gebruik en impact op je levensduur. 

Uit een studie in 2013 is gekeken naar de werking van KSM-66 Ashwagandha. Daarin hebben onderzoekers geanalyseerd of de levensloop van een C.elegans, een soort worm, verlengd werd na het periodiek toedienen van Ashwagandha extracten in het dieet. De resultaten waren zeer indrukwekkend, in totaal nam de levensduur toe met 21,4% ten opzichte van de controle groep. Een significant resultaat dat veelbelovend is voor het gebruik van Ashwagandha supplementen in het menselijk dieet. Wel is er nog meer en grootschalig onderzoek nodig om betere conclusies te kunnen trekken over de impact op mensen. 

Ander onderzoek heeft gekeken naar de actieve chemische stof in Ashwagandha, Withaferine A. Door deze actieve stof kunnen bepaalde componenten in het lichaam verbeteren, waaronder een toename in AMPK en mTOR, twee belangrijke stoffen voor de levensduur. Een belangrijke reden voor ouderdom is de afbraak van proteïnen in het lichaam, dit proces kan tegengegaan worden door Ashwagandha gebruik. 

Conclusie

Voorlopig onderzoek laat veelbelovende resultaten zien. Ashwagandha gebruik kan namelijk een significante impact hebben op de levensduur, zo blijkt uit onderzoek met wormen. Ook helpt het middel met het opschonen van proteïnen in het lichaam, wat ouderdom processen tegen gaat. Wel is meer en groter onderzoek nodig met mensen om uitsluitsel te bieden over de werking van het kruid op de levensduur. 


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function jnews_encode_url() in /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php:222 Stack trace: #0 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php(366): JNews_Select_Share::get_select_share_data('facebook', false) #1 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php(65): JNews_Select_Share->build_social_button('facebook') #2 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): JNews_Select_Share->render_select_share('') #3 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #4 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #5 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/general-template.php(3066): do_action('wp_footer') #6 /home/custo in /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php on line 222