Ashwagandha gebruik: Het voordeel van variërende inname

Ashwagandha supplementen zijn het effectiefst als je deze voor een langere tijd dagelijks neemt. Maar het is ook belangrijk om een natuurlijke balans te houden in je inname van supplementen en een gevarieerd schema te hanteren. Zo kunt u genieten van de voordelen van Ashwagandha en minimaliseert u mogelijke bijwerkingen die kunnen optreden. Dit noemen we bij ashwaganda.nl ook wel gevarieerd gebruik of inname, een soort gebruiksschema dat u kunt hanteren die ook aanbevolen wordt door neurowetenschappers. 

Ontdek in onze blog van vandaag hoe jij gebruik kunt maken van een gevarieerde inname van Ashwagandha supplementen om zo optimaal te genieten. 

Wat is gevarieerde inname? 

Bij een gevarieerde inname gebruikt u niet elke dag dezelfde hoeveelheid maar neemt u soms juist meer of minder Ashwagandha in. Hoe gaat dat precies in zijn werk? Om de positieve werkingsmechanismen te ervaren dien je voor minimaal 4 tot 6 weken dagelijks Ashwagandha supplementen te slikken, afhankelijk van de dosis die je neemt. Dan treden werkingen op zoals een verlagen van het cortisolniveau in het lichaam, waardoor je minder stress ervaart, en een toename van testosteronwaardes.

Waarom een gevarieerde inname toe te passen bij Ashwagandha supplementen

Lagere stresswaarden zijn erg goed voor de gezondheid, vandaag de dag ervaren veel mensen namelijk chronische stress, wat mogelijk de kans op hart- en vaatziekten kan vergroten. Doordat je cortisolniveau zakt bij langdurig Ashwagandha gebruik zult u ook minder negatieve effecten van stress ervaren. Echter, is cortisol niet alleen maar slecht. Het is een belangrijk hormoon in het lichaam dat jouw lichaam in actie zet. Om je lichaam gewend te laten zijn aan de effecten van cortisol is het af en toe ook handig om minder Ashwagandha te nemen en het lichaam in aanraking te laten komen met hogere stresswaardes. Hier komt een variabele inname van Ashwagandha supplementen om de hoek kijken. 

Gevarieerde inname toe passen met AShwagandha KSM-66

Om stress te verlagen maar tegelijkertijd het lichaam niet volledig te onthouden van cortisol kun je de inname afwisselen. Na ongeveer 4- 8 weken dagelijks gebruik van supplementen zul je de positieve effecten van het kruid ervaren. Je kunt er dan voor kiezen om na een bepaalde periode, bijvoorbeeld 8 weken, uw inname te stoppen voor een periode van 4 tot 6 weken. Hierdoor kan je lichaam weer meer cortisol aanmaken, maar beperk je tegelijkertijd ook de lange termijn negatieve effecten van cortisol. Ook zorg je op deze manier ervoor dat je de kans op negatieve bijwerkingen flink beperkt. 

Beginnen met onze favoriete Ashwagandha supplementen

Wil je beginnen met Ashwagandha supplementen? Bekijk onze favoriete producten op onze review pagina, waaronder Zapply Ashwagandha en Vitakruid. Mocht je vragen hebben over bepaalde producten of hoe je kunt starten met het gebruik van dit krachtige kruid kun je verder terecht bij onze andere artikelen of kun je onze redactie direct vragen stellen via het contact formulier. 


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function jnews_encode_url() in /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php:222 Stack trace: #0 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php(366): JNews_Select_Share::get_select_share_data('facebook', false) #1 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php(65): JNews_Select_Share->build_social_button('facebook') #2 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): JNews_Select_Share->render_select_share('') #3 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #4 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #5 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/general-template.php(3066): do_action('wp_footer') #6 /home/custo in /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php on line 222