Ashwagandha en Gewichtsverlies: De Feiten

Veel mensen gebruiken Ashwagandha voor met name de stressverlagende kwaliteiten die het middel geeft wanneer je langdurig en dagelijks de supplementen consumeert. Ook is het extract populair bij sporters die door de testosteron verhogende werking betere spiergroei en herstel ervaren. Echter, kan het middel ook helpen je gewichtsverlies te ondersteunen.

Lees in onze blog van vandaag hoe je Ashwagandha gebruik kan helpen om je gewicht doelen te halen!

Ondersteun je gewichtsverlies met Ashwagandha

Ashwagandha is een natuurlijk middel dat al duizenden jaren wordt gebruikt in gemeenschappen in India. Naast dat het kruid een adaptogene werking kan hebben op het lichaam, dit houdt in dat Ashwagandha je hormoonbalans kan stimuleren waardoor je fysiek en mentaal weerbaarder wordt. Echter, het extract is ook een natuurlijke antioxidant wat betekent dat het je gezondheid kan ondersteunen maar ook impact heeft op je metabolisme. Bij langdurige inname van Ashwagandha supplementen kan je metabolisme verhogen en ontstekingsremmend werken. Een hoger metabolisme is een natuurlijke manier om je verbranding te verhogen en jouw lichaam te ondersteunen of af te vallen. 

Een andere manier dat Ashwagandha helpt met gewichtsverlies komt door mentale ondersteuning. Het middel geeft de gebruiker meer energie en kan stress significant verlagen. Zeker voor gebruikers die last kunnen hebben van mentale gezondheid helpt de hogere energie en verlaging van stress om meer te kunnen trainen. Het verbeterde uithoudingsvermogen zorgt er vervolgens voor dat je het maximale uit je training kunt halen en logischerwijs meer vet kunt verbranden. 

Daarnaast kan bij langdurig gebruik ook het testosteronniveau significant stijgen. Uit studies blijkt dat Ashwagandha gebruikers tot wel 15% meer meetbaar testosteron in het bloed kunnen hebben. Het testosteron helpt bij je spiergroei, ideaal om vet om te zetten tot spieren waardoor je vetpercentage afneemt. 

Conclusie

Ashwagandha supplementen kunnen je gewichtsverlies ondersteunen op verschillende manieren. Niet alleen op fysiek vlak maar ook op mentaal vlak. Het kruid geeft je meer energie waardoor je langer en harder kunt trainen en dus meer af kunt vallen. Daarnaast verlaagt Ashwagandha stress in je lichaam waardoor je mentaal sneller bereid bent om te bewegen. Wil je Ashwagandha gebruiken voor gewichtsverlies? Lees hier meer over onze favoriete Ashwagandha producten


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function jnews_encode_url() in /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php:222 Stack trace: #0 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php(366): JNews_Select_Share::get_select_share_data('facebook', false) #1 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php(65): JNews_Select_Share->build_social_button('facebook') #2 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): JNews_Select_Share->render_select_share('') #3 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #4 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #5 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/general-template.php(3066): do_action('wp_footer') #6 /home/custo in /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php on line 222