Ashwagandha als Supplement: Waarom het zo Populair is

Ashwagandha wordt steeds populairder nu meer mensen het kruid toevoegen aan hun dieet. Gebruikers zijn enthousiast over de gezondheidsvoordelen en prestatieverbeterende effecten. Het middel wordt met name ingenomen als supplementen omdat het makkelijk in gebruik is. 

Lees in onze blog van vandaag waarom Ashwagandha supplementen zo populair zijn en hoe je zelf aan de slag kunt gaan met het kruid. 

De voordelen van Ashwagandha supplementen

De grootste reden dat consumenten steeds vaker dagelijks Ashwagandha willen gebruiken heeft te maken met een aantal belangrijke werkingen die het kruid opwekt in het lichaam. Wanneer je langdurig en dagelijks Ashwagandha supplementen slikt kun je een significante verlaging van het stresshormoon cortisol in het lichaam ervaren. Hierdoor voel je minder stress en heb je een kalmere geest. Daarnaast kan het middel ook zorgen dat je immuunsysteem verbetert. Het kruid staat namelijk bekend om zijn infectie bestrijdende werking. Culturen in India gebruiken Ashwagandha al duizenden jaren om ontstekingen op de huid en in spieren te verhelpen. Bij langdurige inname kan Ashwagandha ook het testosteronniveau in het lichaam significant verhogen. Hogere niveaus van het hormoon zorgen voor snellere spiergroei en herstel en zijn daarom erg populair bij sporters en fitness fanaten. Als laatste kunnen gebruikers ook verbeterde cognitieve functies ervaren. Zowel geheugen als concentratie kunnen verbeteren wanneer je het middel voor een langere tijd consumeert. 

Andere populaire redenen is het feit dat Ashwagandha een natuurlijk middel is dat gemaakt wordt door de bladeren en wortels van de plant te vermalen. Gebruikers slikken daarom dus geen chemisch supplement! Daarnaast heeft de plant een rijke historie als geneeskundig middel in traditionele culturen in India. De rijke historie maakt mensen comfortabel met het gebruik van het kruid. 

Veelbelovende voorlopige resultaten uit onderzoek

Eerste onderzoeken tonen significante gezondheidsvoordelen bij langdurig en dagelijks gebruik van Ashwagandha en geven veelbelovende resultaten. In een studie werden lagere cortisol niveaus gemeten na 42 dagen van dagelijkse supplementen consumptie. In een ander onderzoek werden hogere testosteron niveaus gemeten in het lichaam die 15% hoger waren ten opzichte van de placebo groep. 

De huidige resultaten zijn erg indrukwekkend en veelbelovend voor de Ashwagandha community. Meer en grotere onderzoeken zijn nodig om sterke conclusies te trekken over de effecten van Ashwagandha supplementen op het lichaam. 

Ashwagandha consumeren als Supplement

Beginnen met Ashwagandha supplementen is erg gemakkelijk. Er zijn een aantal aanbieders in de markt die hoge kwaliteit supplementen aanbieden met zeer goede klantenservice. Bekijk onze favoriete Ashwagandha supplementen hier en ga direct aan de slag!


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function jnews_encode_url() in /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php:222 Stack trace: #0 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php(366): JNews_Select_Share::get_select_share_data('facebook', false) #1 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php(65): JNews_Select_Share->build_social_button('facebook') #2 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): JNews_Select_Share->render_select_share('') #3 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #4 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #5 /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-includes/general-template.php(3066): do_action('wp_footer') #6 /home/custo in /home/customer/www/ashwaganda.nl/public_html/wp-content/plugins/jnews-social-share/class.jnews-select-share.php on line 222